Article Review : Blue-Green Algae and Rice(Sagae)

 Blue-Green algae are known common species in Japan. But study or information is limited. If you want to get information about it, you should read this textbook "Blue-Green Algae and Rice". Good points of this book are we can know not only fundamental things but also related agriculture especially paddy fields.  I got some hints for my study. Such as the suitable environment, the possibility of nitrogen source, and so on. However study of "algae and animals" are still limited. It is an interesting topic because algae play a primary producer in ecology. I will continue to research blue-green algae to contribute to human society. 

日本においてアオミドロはよく知られた藻類です。しかしその生態の情報や研究は限られています。もしアオミドロについて知りたいのであれば”Blue-Green Algae and Rice"を読むべきです。この本のいい点は、アオミドロの基本情報だけでなく農業に関連した、特に稲作に焦点をあてて書かれているところです。私もこの本からアオミドロの好適環境や窒素源としての可能性など、いくつかヒントを得ています。しかし「生き物とアオミドロ」に関連した研究は少ないです。アオミドロは生態系内では生産者としての役割を担っており、その関係性の研究は非常に面白いトピックだと思います。アオミドロの人間社会への貢献を目指して研究を続けていきたいです。






コメント

このブログの人気の投稿

HAZARD VS. RISK-BASED APPROACHES TO PROTECTING HEALTH (ERNEST)

Locust as a source of food and feed (Rahima)

Full vaccination(Sagae)