Kuigake(Sagae)

 

Kuigake is the activity for drying paddy as post-harvest. Before spreading dryer using fuel and fire, all of the farmers did like that in all paddy fields. I expect it was a wonderful sight to see all the paddy fields lined with so many stakes. Further, Kuigake is good for taste, because slowly drying with natural temperature enhances the sweetness. You can see the significant difference between natural and machine drying rice if you compare.  This is a culture grown in Japanese rural places that should be conserved. I really hope even 50 years later we can see like that view in the village.

稲の乾燥のために杭掛けを行います。機械乾燥が普及する以前はどこの農家もすべての水田でこれを行っていました。大量の杭がずらりと並ぶ光景は壮観だったことでしょう。杭掛けによる自然乾燥は味にも良い影響があり、そのおいしさを比べるみると差は歴然です。これは日本の農村で養われてきた文化でこれからも受け継がれていくべきものだと思います。50年後にもこの光景が残っているよう社会は変わっていかなければなりません。


コメント

このブログの人気の投稿

HAZARD VS. RISK-BASED APPROACHES TO PROTECTING HEALTH (ERNEST)

Locust as a source of food and feed (Rahima)

Full vaccination(Sagae)